Födelsedag, billig öl och 748 000 kalorier

Det har varit full rulle de senaste dagarna, och varmt ska tilläggas!! Har varit över 30 grader de senaste dagarna! Man kan väl säga att vad man än gör här så inkluderar det på något vis mat, och oftast väldigt mycket mat! Senast vi skrev var det onsdag och vi skulle iväg på vad vi trodde var en lite finare tillställning där man skulle sitta i en aula och lyssna på tal. Visade sig mer vara ett enormt mingel med några tal av personer som stod framme på en lite scen väl dolda av alla minglande studenter. Det bjöds såklart på gratis tilltugg, uppskattat.
 
Mingelmaten från i onsdags
 
Jag och Wille träffade lite olika personer, det är ganska många studenter från Belgien, men träffade folk från Dubai, Frankrike, Australien, Danmark, Österrike, Holland och så klart en bunt svenskar från Stockholm. Efter minglet så knallade vi vidare till The Union som är en av huvudbyggnaderna på Campus med kontor och sånt där, inga lektioner. Det var där vi skrev in oss förra söndagen, det är väldigt fint, klassiskt och ståtligt med vackra tapeter, byst av viktiga gubbar och guld tavlor med porträtt. Man hade aldrig kunnat ana att det i källaren finns bowlingbanor, minigolfbanor och en food court! Där var det gratis pizza och läsk, frågesport mm. Wille briljerade med att både vinna på FIFA (fotbollstv-spel) och bowlingen, såklart! Själv försökte jag briljera på frågesporten men blev överkörd av ett gäng indier, inte riktigt lika lyckat. Träffade dock en jättegullig tjej som heter Cattis från SLU i Uppsala som tydligen bott granne med min brorsa Oscar i Uppsala för tre år sedan. Mätta i magen beslöt vi oss för att testa publivet för första gången. Jag, Wille, August (en kille från Uppsala), Klara (tjej från Stockholm och två franska tjejer och en fransk kille, Clem
, gick iväg till en irländsk pub som heter Murphy's där vi träffade tre schyssta killar från Lund och en av killarnas rumskompis från Belgien. Hade en riktigt rolig kväll med ölkannor som kostar 4.15 dollar styck, dvs tre liter öl för cirka 30 kronor. Klockan slog 00.00 och det var plötligt min 23-årsdag! Firade med en rejäl shot Fireball i en plstkopp, sågs mest ut som ett urinprov som man lämnar på vårdcentralen..
 
Grattis Filippa!
 
Shot a la vårdcentral...
 
Morgonen därpå fortsatte födelsedagen med att Wille fixade finfrulle med nybakta bagles som man kan köpa tvärs över gatan och färska smoothies. Fram den svenska flaggan! Får en flicka shoppa som blir hon alltid lycklig, så vi åkte till shoppingcentret! Vi passade på att fixa amerikanska telefonnummer som ni nu kan nå oss på. Filippa som har iPhone 4 använder denna telefon till det amerikanska numret så använd det för imessage och what'sup. På kvällen drog vi till Murphy's igen och käkade ännu mer gratis mat och drack billig öl.
 
Godmorgon!
 
Nya dojjor på utanför vår lägenhet!
 
 
 
 
Igår, fredag, var vi på lite infogrejer och gick sedan på en välkomnsgrej som egentligen var för de nya amerikanska studenterna men vi myglade oss där där också. Deras mottagning var enormt mycket större än vårt mingel i onsdags. Halv konserthuset, eller the Assembly Hall, var fyllt, Sedan gick vi tvärs över gatan till stans football arena där de hade laddat upp med buffe, orkester, cheerleaders, coacher som skrek ut peppningstal och alla fick skrika ut I-L-L i kör för att värma upp inför kommande matcher. För att toppa allt och visa att de är störst, bäst och vackrast här hade de tagit dit en kille från Guiness Records som godkände att de hade gjort världens största salsasås. Allt avslutades ett gruppfoto mitt på gräsplanen med alla tusentals studenter som var där. Mycket svettigt.
 

Gratis t-shirts, tyvärr fanns bara stl XXL kvar när vi kom
 
Alla studenter påväg in på arenan
 
Mmmm, salsa, 748 000 kalorier!
 
Okej, nu märks det att vi verkligen är i USA!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0