God Jul!

God Jul allesammans!
 
Vi hade en jättemysig jul med sol och minusgrader, långpromenad och matlagning. Wille fixade Jansson och jag bakade bröd. Vi hade dessutom köttbullar, sill, prästost, prickikorv, rödkål, knäckebröd, försök till julskinka, gravad lax, ägg, Kalles kaviar, två sorters korvar från slaktaren, svensk senap, julmust, öl och vin. Till kvällens paketöppning blev det bubbel, favoritchoklad och tomteskum! Både fick lite lätt andnöd efter all mat och jag var tvungen att byta klänning till en som inte satt så tight. Lite tomt utan släkt, men vi hade en riktigt fin julafton tillsammans ändå. Blev lite kaos när det blev stopp i avfallskvarnen som började spruta upp vatten och potatisskal åt alla håll, men efter lite husmorsknep från familjen i Malmö och Willes händiga händer så löste det sig och julefrid kunde infinna sig igen.
 
Idag blir det en riktig slappardag, har redan fått frukost på sängen med lite delikata rester från gårdagens julbord.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En till julklapp!

Nu när vi har tid så slänger jag in några bilder också:
 
 
 
SUV:en som vi körde från Urbana till Chicago.
 
 
 
 
Texas Longhorn i Orlando.
 
 
 
Julgran och riktiga palmer på samma bild.
 
 
Partybussen som vi åkte från den öppna baren till the Mansion.
 
 
 
Inne på the Mansion.
 
 
På g till stranden.
 
 
Tre svenskar och en fransman firar Thanksgiving.
 
 
Hoppas att ni får en riktigt fin julafton! God jul!
 
 
 

Och här kommer bilderna!

Precis som Wille skrev så har det varit lite hektiskt på sistone så vi har varit lite dåliga på att uppdatera oss här. Bättre sent än aldrig, här kommer lite bilder från vår Floridaresa!
 
Framme på flygplatsen i Orlando
 
Inspekterar golfbanan
 
Rödvin och TV-spel i väntan på att maten ska bli klar
 
Äntligen middag!
 
Hemmagjorde margaritas
 
Proffsen på golfbanan
 
Smått euforisk av att köra golfbil
 
Här rullar vi in mot Miami Beach på kvällen
 
Fördrink
 
Hela gänget!
 
Stiliga som få!
 
Var ju tvungna att att foto Miami Beach Police
 
Frulle
 
Påväg ner mot storm på standen
 
Både röd och lila flagg
 
Röd = High Hazard, Lila = Dangerous Marine LIfe
 
Kände mig lite som Pamela i Baywatch
 
Cattis flyr vågen
 
Båda blev rejält blöta om byxorna strax efter den här bilden
 
Vilken kille!
 
Trots varningsflaggorna så var jag tvungen att svira om till bikini och bada,
även om det mest betydda rulla runt bland sand och vågbrus
 
Knallade förbi Gianni Versace galma hus
 
Redo för kväll nummer två efter lite Happy Hour i hotellbaren
 
Mansion, skulle vara ett av de bsäta ställerna men jag skulle aldrig gå dit igen, kändes ganska smutsigt
 
Men vad gör det när man hade bra sällskap
 
Sista dagen, var tvugna att gå ner och säga hejdå till stranden när det blåste lite mindre
 
Finare kille hittar man inte
 
Även denna dag var det ganska schyssta vågor
 
Ocean Drive
 
Tillbaka i Orlando bev det kalkon i äkta amerikansk anda
 
Blev faktiskt riktigt gott!
 
En obligatorisk bilbild till Göran! Det här var bilen vi cruisade runt i under veckan
 
Här flyger vi in mot Lake Michigan och Chicago
 
Måste säga att vi hade en riktigt bra vecka och det var häftigt att få spela golf, äta apelsiner och hänga i Miami!
 
 
 

Urbana-Chicago-Orlando-Miami Beach


Hej!
 
Nu är det ju ganska många veckor sedan vi var i Florida. Tanken var att skriva om varje dag, men med tentor, inlämningsuppgifter, avskedsfester, middagar och mycket annat så har tiden för bloggande varit knapp.
Jag tänkte dra igenom resten av resan lite kort, både för er nyfikna där hemma och för vår egen skull när vi vill drömma oss tillbaka.
 
Innan vi brände ned mot Miami Beach åkte vi till en stor outlet. Det är helt galet hur billiga vissa produkter är vid dessa! Jag köpte bland annat en Ralph Lauren-skjorta för runt 250 kronor.. Efter lite shopping satte vi oss i bilen och slog på vår GPS, nästa anhalt Miami Beach.
 
Efter fyra timmars bilfärd och lite snurr inne i staden så hittade vi vårt hotell. Vi hade ju förstås sett på kartan innan att det låg bra till och när vi även märkte att standarden på hotellet verkade riktigt bra kunde vi inte vara annat än nöjda. Eftersom att vi bara skulle spendera två nätter i staden och då klockan var ganska mycket när vi kom fram så bytte vi snabbt om, slängde i oss några drinkar och gled ut. Tjejerna hade flirtat lite med hotellreceptionisten vid vår incheckning så i fickorna hade vi biljetter som lät oss gå före kön och betala halva inträdet. Först satte vi oss i en bar, beställde och insåg att priserna var det femdubbla jämfört med Urbana-Champaign. Som hungriga, fattiga studenter satt vi där och snålsippade på drinkarna och tömde skålen med barsnacks de erbjöd. Torkade baconskivor, MMMM!
 
Stället vi gick ut på var riktigt bra. Det var inte något av de "coola", högt rankade ställena men det låg på stranden och hade bra musik. Vi hade bestämt tidigare att möta upp ett gäng andra svenskar från Urbana som också var i Miami och tillsammans med dem, och en hel del andra som vi träffade, festade vi natten lång.
 
Under måndagen gick vi runt och spanade in staden. Vi hade otur med vädret genom regnskurar och lägre förväntade grader, men det var ändå spännande att gå runt och kika. Vid stranden svajade flaggor som varnade för extremt starka strömmar, vågor och "farliga djur". Inte riktigt läge för att bada med andra ord, men jag och Filippa kunde inte låta bli att slänga av oss skorna och leka lite i vattnet.
 
Även om vi var nöjda med utestället som vi besökte dagen innan så var vi alla överens om att det skulle vara häftigt att gå på någon av de riktigt stora, kända klubbarna. Frågan var väl dock om man överhuvudtaget skulle komma in då de hade stammisar som både var högt politiskt uppsatta eller världskända som skådespelare eller artister.
 
Under vår promenad till skaldjursrestaurangen där vi skulle äta middag fick vi flera olika erbjudanden om extrapriser till olika klubbar. Det vi nappade på var en deal där vi skulle ha öppen bar på en pub i två timmar, åka till the Mansion (rankad topp 10 klubbar i hela världen) i en "partybuss", gå före kön med gratis inträde. Detta skulle kosta oss 40 dollar per näsa, vilket motsvarade enkelt inträde på the Mansion i vanliga fall. En annan var lite skeptisk till erbjudandet då det nästan lät för bra, men efter middagen körde vi på det utan problem.
 
Vad kan man säga om the Mansion då? Häftigt ställe. Svindyrt (25 dollar för en 33cl öl...). Många som spenderade stora summor pengar. Många som ville ge intrycket av att de spenderade stora summor pengar. Det jag reagerade starkast på var hur de hade byggt upp lokalen. I vanliga fall så brukar det finnas en VIP-hörna där folk av någon anledning gillar att sitta. På det här stället bestod 90% av lokalen av VIP-avdelningen. De som inte blev insläppta innanför repet fick stå i en halvcirkel runt VIP-avdelningen och trängas. Det var också något märkligt att de på en vanlig klubb hade stora burar i taket där lättklädda tjejer dansade.
 
På vägen hem tog vi en promenad längs Ocean's Drive, käkade och somnade sedan gott. Dagen efter vinkade vi farväl till palmerna, sanden och den dyra ölen. Vi hade Thanksgiving att fira i Orlando och en hel del förberedelser stod på schemat.
 

Mysiga december!

 
Jag älskar verkligen december! Speciellt när det är såhär kallt ute! Julgraner, pynt, lampor, ljus och lyktor, pepparkakor, must och glögg, Jag förstår inte hur det finns människor som inte tycker om julen. Den här bilden tog vi förra veckan på hotellet när vi var i Chicago för att träffa våra mentorer via Svenska Handelskammaren. Även om vi var i Chicago knappt ett dygn så kändes det som en liten semester, är verkligen en häftig stad! Har suttit på bibblan sedan i förmiddags och skrivit det sista på mitt arbete som ska lämnas in imorgon, satsar på att vara klar vid 20 ikväll. Var tvungen att ta en rast för att gå hem två timmar på eftermiddagen för att pussa på Wille och dricka glögg, man ska ju njuta av livet  ♥
 
 
 

I said burr, it's cold in here!

Första veckorna här var det inte varmt, det var hett!! Det var inte bara väldigt varmt utan även oerhört fuktigt så om man bara gick ut blev man alldeles svettig. Nu är läget lite annorlunda.
 
 
På drygt tio veckor har temperaturen sjunkit med 50 grader!! Som ni kanske förstår från bilden så är inte heller vår lägenhet den som är mest välisolerad, en uppfriskande temperatur när man kliver upp på morgonkvisten! Som tur, för mig, så lyckades jag förra veckan både hitta vinterskor och en varmjacka även om det krävdes ett besök i Chicago för att hitta en vettig jacka! Wille stackaren hade inte samma tur, utan får dra på sig långkalsonoger och gå fort för att hålla värmen i sin höstjacka. 
 
Vi vet att vi inte är lika bra som Blondinbella på att uppdatera vår blogg, men i veckan hade vi tenta, på fredag är det inlämning på 15 sidor om Busieness Location Decisions som ska in och nästa vecka har vi tre tentor så vi har varken oceaner av tid eller så där våldsamt spännande liv att blogg om just nu. Jag ska ialla fall försöka få upp lite mer bilder från vad som har hänt på sistone för vi har ju ändå varit i Chicago, bott på hotell, varit på kick-off med Svenska Handelskammarens Mentorsprogram, varit på Glögg Tasting, gått loco på IKEA, informerat amerikanska blivande utbytesstudenter om hur det är att vara på utbyte, gått med i ett amerikanskt Luciatåg och sjungt solo, kollat Mama Mia musikalen när Broadway-gänget gästade staden och druckit vin med vår professor och lärare på deras mingel för doktorander.
 
Okej, även om det är mycket plugg just NU så har de senaste veckorna varit ganska spännande!
 
Psst!! Vill passa på och tacka för de julkort som vi fått, alltid lika kul och uppskattat med post och hälsningar från Er där hemma ♥
 
 
 
 
 

Urbana-Chicago-Orlando-Miami Beach

Fredag:
 
Efter att ha sovit ut ordentligt tog vi ett varv runt kvarteret och körde sen till mataffären som låg fem minuter bort. Med tanke på kommande Thanksgiving hade vi en hel del att handla och vi märkte ganska snart att det uppstod vissa komplikationer. Även om vi fyra har hängt ihop en hel del så var det första gången vi var i en mataffär tillsammans. Inte helt lätt att besluta vad vi skulle äta under veckan då alla verkade ha olika vanor. Vi fick kompromissa och diskutera många olika varor men för Thanksgiving bestämde vi att tjejerna fick vara ansvariga för kalkonen, Clement stod för efterrätten och jag skulle fixa en potatissallad. 
 
Efter lunch bestämde vi oss för att åka ner till ranchen och slå lite golfbollar. Filippa och Cattis har båda grönt kort och Clem var tydligen duktig med 6 i hc men jag har ju aldrig spelat. Eller ja, jag har spelat minigolf och varit på en ranch en gång när jag jobbade som personlig assistent. Den gången slog jag först upp en grästuva på två kilo som jag fick gå ut och hämta medan 30 personer stod och tittade på mig. Nästa "slag" tappade jag klubban i svingen och efter 40 meters flygfärd var den nära på att ha ihjäl en gammal man. Killen som jag var assistent åt skrattade så han grät, pekade på mig och ropade "DU SUGER! DU SUGER!" i två minuter innan jag bestämde mig för att få in honom i bilen, åka därifrån och aldrig visa mig i närheten av en golfbana igen. Jag var med andra ord lite skeptisk till att stå och slå på en så här fin golfbana men samtidigt så kunde det ju inte gå sämre än första gången och de tre andra ville spela.
 
Med lite vägledning och inspiration från de andra så gick det betydligt bättre den här gången och vi fick allihopa på en del bra slag. Jag var imponerad av Clem, men framförallt av tjejerna som tydligen inte hade spelat på många år. Två hinkar senare stod vi och puttade ett tag, tittade på andra som spelade och njöt av de 25 graderna i luften.
 
På kvällen drog vi igång grillen (generellt jäkligt gott kött här i USA), drack margaritas (gissa om Filippa och Cattis har sett fram emot det) och spelade beerpong.
 
 
Lördag:
 
- "Vad säger ni om att spela 9 hål idag?", frågade Clem när vi satt i solen och åt frukost. Tjejerna tyckte det lät bra och med lite bättre självförtroende efter gårdagen tänkte jag att det kunde vara kul att testa spela på riktigt. Vi fyllde bilen med golfbagar, drog på solglasögonenoch styrde ner mot receptionen. Det började bra med att jag nästan råkade försäga mig till personalen att jag aldrig spelat förut. Dock så gick hela rundan faktiskt väldigt bra för oss alla och viktigast av allt, det var riktigt kul att spela. Man är ute i friska luften, har något att snacka om hela tiden, man får motion och själva spelet var grymt kul! Självklart missade både jag, tjejerna och även Clem totalt vid flera tillfällen men det var bara att ta nya tag. Par var 36 för de 9 hålen och jag gick runt på 60. Jag har ju egentligen ingen aning alls om hur bra det är, men jag gjorde par på två hål och Clem var imponerad.
 
När vi hade åkt runt i våra golfbilar och slagit några timmar drog vi tillbaka till huset och käkade middag. Vi hade snackat om att åka till Miami Beach ett par dagar under veckan och under middagen klubbade vi igenom beslutet. Alla var överens om att två nätter i Miami Beach är bättre än en så vi bokade ett hotell på en tvärgata till Oceans Drive för söndag-tisdag. Under resten av kvällen packade vi och såg filmen "Flight" med Denzel Washington.
 
 

RSS 2.0