Samlar tentakraft och tuffar på

Solen skiner och det är ännu en dag med -14 grader. Om drygt tre veckor är det dags för finbesök av våra kära mammor, Amanda och Victor. Hade väl tänkte att vi skulle få njuta av NY med vårjackor och gympaskor, men så länge vi får sol så är jag mer än glad! Det känns att vi har varit iväg länge från alla nära och kära nu så ser verkligen fram emot Spring Break!
 
Snökaos med åska som drog in härom veckan
 
Just nu så märks det på de flesta här att många är lite trötta, det är kallt och första tentaperioden har dragit igång. Vi har midterms både på fredag och tisdag, och Wille ha dessutom en på måndag så den här helgen blir det nog mest att hänga på bibblan. Skolan gjorde ett tappert försök att höja stämningen genom att ta hit Ellen Degeners och sända hennes show från vår quad (den stora gräsplanen som är mitt på campus). Det skulle börja vid kl.15 så vi var där strax före tillsammans med alla kändishysteriska amerikaner. Gräsplanen förvandlades snabbt till en enorm gjyttjepöl och efter en timme utan Ellen i sikte gav vi upp och begav oss åter till våra böcker. Det fanns de som var tappra nog att klä ut sig till filmkaraktärer och tävla om gratisbiljetter till hennes ordinerie show i LA. Blev tydligen Jokern som tog hem vinsten. 
 
Många glada miner när Ellen DeGeners kom til stan
 
Det gäller att ta tillvara på allt i tuben när Kalles är en bristvara!
 
För att bota hemlängtan som ibland smyger sig på gick jag förbi en internationell Gourmetbutik som ligger en liten promenad bort, och lyckan var total när jag gick hemåt med två tuber Kalles, knäckebröd, riktig ost, Ballerina-kex, pärlsocker (intalar mig att jag ska baka bullar när tentorna är över) och svenskt risgryn (ja, det får bli tomtegröt till påsk istället!). 
 
Hoppas ni mår bra där hemma, vi tänker mycket på er!
 
 
 

Ett par öl senare så sitter man på bibblan..

Jaha ja, började dagen med klassiska Radiosporten och hörde att det stod 1-1 mellan Sverige och Finland. Snabbt upp med datorn och lyckades streama sista perioden, SVERIGE I FINAL!! Sorry Anneli och den finska delen av släkten, men hoppas ni fixar bronset. Ute sken solen och det mesta av gårdagens brutala översvämningar har dragit bort. Ner på campus, förläsning och sedan vidare till Red Lion, baren som blivit känd i stora delav av USA efter bra support för det amerikanska hockeylaget vid 6-tiden på morgonarna. 11.00 drog dagens andra semi-final igång, USA - Kanada. Riktigt bra drag, mycket folk och öl för 6,50kr styck. Hade hoppats på att få stå i samma bar på söndagmorgon och stångas med jänkarna om vilka som är värda guldet, men nu så blir det kanadensarna vi får stångas med. 
 
 
 
Hur som helst, efter två timmar med skrikande amerikaner och ölflaskor som åkte all världens väg, kom vi ut i dagsljuset igen och drog för att äta lunch ett gäng. Wille och de flesta drog vidare hem till Martin för att hålla ångan upp med lite beer pong, medan jag själv sitter på bibblan och agerar någon typ av moraliskt stöd för Cattis som sitter och skriver på en uppgift som snart ska in. Ikväll har jag och Wille bjudit in till lite festligheter så det ska bli kul.
 
Annars är det mest plugg och allmänt väderkaos som råder här, men vi mår bra!
 
Puss&kram

Vår?

Det kanske låter lite som en Disneyfilm men jag vaknade faktiskt i morse av att fåglarna kvittrade utanför fönstret för första gången det här året. Jag flög upp (nåja..) ur sängen för att kolla termometern. -9C, det börjar bli varmare! Känns som att vi har haft mellan -20 och -30 i evigheter, men det är ju bara fem veckor sedan vi kom hem från Mexiko. Under dagen idag har det varit nollgradigt och det är i alla fall en enorm skillnad mot -30C så det har varit riktigt skönt.
 
Vad har hänt annars? Vi har pluggat, varit på någon fest, lagat käk, diskuterat magister/masterutbildningar och vi har båda två blivit nominerade till Alpha Lambda Delta. Vad är då detta? Jo, det är en organisation med behörighetskraven att man ska studera på universitetsnivå på heltid, uppnå ett GPA (betygssnitt) på minst 3,5 av 4 och att man ska vara bland de 20% bästa studenterna i alla sina kurser. Tydligen är det bara runt 5% av alla studenter på universitetet som uppnår detta så det var jättekul att vi båda blev nominerade!
 
Efter att ha haft alltför mycket strul med min gamla telefon så köpte jag för några veckor sedan en ny Iphone 5s. Jag har varit riktigt nöjd med telefonen förutom en stor detalj. Fanskapet till elektronik har haft stora problem att ladda batteriet fullt. För två dagar sedan gick det inte att ladda överhuvudtaget och telefonen dog efter timmar av försök att fixa problemet. När jag klev in hos Apples återförsäljare på campus kliade de sig i huvudet och berättade att jag absolut inte var den första som kommit in med samma problem. De hade ingen lösning eller teori om varför telefonen uppträdde så här men de tyckte att jag skulle köpa en ny laddare för 60 dollar (!!). Tack men nej tack sa jag och ringde Apples support med de få procent av batteri som jag hade kvar. Tydligen hade de för många månader sedan stora problem med laddare som de var tvungna att kalla tillbaka och de misstänkte att jag var en av de otursdrabbade som fått en av de laddare som man missat att byta ut. Hur som helst så ska de skicka en ny laddare till mig kostnadsfritt så nu är det bara att hoppas att den fungerar som den ska. Frustrerande när man kan låsa upp telefonen med sitt fingeravtryck, spela in video i HD-kvalitet och massa annat men inte har möjlighet att ladda..
 
När jag försökte ladda telefonen via datorn hann jag lägga in lite bilder så här kommer några stycken:
 
 
 
Jag och Martin testar ett franskt ölspel. Svårt men jäkligt kul.
 
Matt visar hur man dricker en öl på under två sekunder. August som läser teknisk fysik i Uppsala ser måttligt imponerad ut till vänster.
 
 
Med ett 1,5 meter långt sugrör var det kul att dricka ur folks ölglas och se hur mycket man fick i sig innan de märkte. Sammanfattningsvis blev det en rätt blöt kväll.
 
 
Filippa har fått in en riktigt bra rutin där hon sitter på bibblan från 9 varje morgon fram till eftermiddagen. Jag har svårt att plugga bland folk som rör på sig och snackar så jag föredrar att sitta hemma. Det blir ju lätt att man gör annat (som att blogga till exempel) men nu ska jag sätta igång att plugga min statistiska analys och finansiella planering igen. 
 
Hoppas att ni mår bra allihopa!
Hårda kramar från oss

Beer pong, Super Bowl och mer snö

Ett nytt snöoväder har styrt sin väg genom Urbana-Champaign. Det är lite lustigt att se hur folk är så totalt oförberedda när det händer, ungefär som SL. Bilar står fast mitt i vägen (finns tydligen ingen lag om vinterdäck..), bussar är inställda, folk går i shorts, asiater som aldrig sett snö står bara och gapar av förvåning.
 
 
 
Oklart varför bilden är svart ned- och upptill men så här ser vår vackra "quad" ut för tillfället.
 
Vi har dragit igång med plugget och det känns som att det blir mer att göra den här terminen. Jag läser två statistikkurser som har inlämningsuppgifter varje vecka och i de andra kurserna har vi runt 60 sidor läsning per vecka/kurs. Filippa har varit hostig och förkyld sen hon var i Chicago för snart två veckor sedan och när hon nu börjar känna sig frisk har självklart jag drabbats av eländet.
 
Det kan vara som så att jag blev smittad av Filippa efter att hon hostat på mig i två veckor, men jag tror snarare att jag blev drabbad av andra orsaker. En skulle kunna vara att vi festade till det under förra veckan både på torsdag, fredag och lördag. Det blir lätt så nu i början av terminen då det är många som vill träffas efter ledigheten och då det är relativt lugnt i skolan än så länge. På bilden syns Martins (en civilingenjör från Linköping) lya som han delar med tre amerikaner. Äntligen har jag hittat några som verkar älska beer pong lika mycket som jag gör. Vid flertalet tillfällen har vi spelat många timmar i sträck och jag måste säga att jag börjar bli ganska vass. Jag hoppas att du läser det här Truls (min pongpartner i Uppsala)! Den senaste festen hade jag 16 matchers vinst i rad där flertalet var mot Matt (på bilden) som är riktigt duktig.
 
 
 
 
Super Bowl kollade vi tillsammans med Klara, Erik, Cattis och August på Firehaus. Det var halvbra drag då jag tror att de flesta tittar hemma i TV-soffan. När Filippa var i affären några timmar innan hade det varit cirkus 40 meters kö där majoriteten hade frysta pizzor, chips och alkohol i sina kundkorgar. Jag fick i alla fall i mig dessa delikata kycklingvingar och tydligen vann det laget som vi hejade på.
 
 
 
Nu blev det något hattigt här, men jag slänger upp en bild på mig och Cattis (något onyktra) för att visa vår glädje när vi hittade en flagga med ett stort W på. Man kanske skulle ha pluggat i Wisconsin eller något istället, då hade man kunnat gå runt i enbart kläder med W på. 
 
Hoppas att ni har det bra! Kramar!
 
 

RSS 2.0