American Adventures!

Imorgon kommer äntligen min mamma Helena, och om en vecka är vi i New York allesammans med Willes mamma Anneli, syster Amanda och hennes kille Victor. Vi har räknat veckor och dagar och sett fram emot kommande vecka och tiden har verkligen gått fort. Gjort klart alla våra inlämningar till imorgon, tre stycken, så nu är vi redo för ytterligare ett äventyr här på andra sidan Atlanten!
 
 
Laddat upp med drink på stan och Sex and the City ikväll, NYC here we come!
 
 

Tiden går fort när man har roligt… eller mycket i skolan!

Poff!
 
Så har den här veckan gått, vad hände? Tror två tentor och tre kommande inlämningar tog all tiden..
De senaste dagarna har det varit underbart väder, i fredags satt jag i solen och skrev på en uppgift, himla gött! Igår var det nästan 20 grader i solen och för att toppa känslan så packa jag ner vår trasiga Dirt Devil, mmm, vår dammsugare som sade upp sig för ett tag sedan. Med tanke på att vi har heltäckningsmatta i större delen av lägenheten har jag försökt att inte tänka på vad som gömt sig i den när vi inte kunnat dammsuga på ett tag. När jag igår tog med vår röda Devil till Walmart med garantisedeln i högsta hugg fick jag som svar att det var tillverkaren som gav ett års garanti och inte Walmart. Orkade inte bråka utan gick och plocka ner en ny från hyllan. Drygt 260kr fattigare kom jag hem och provkörde min nye vän, lyckan var total. 
 
Så nu är mattan ren, lagom tills mamma kommer om fyra dagar!
 
Tummen upp för sol och kvittrande fåglar!
 
 
 

Skinnpaj på och snabbast vinner

Idag har vi njutit av vååårsooolen! Åh vad underbart!
 
I eftermiddags hade vi en av de sämsta proven någonsin, vår lärare fick för sig att köra ett speed-test som tenta, det vill säga, man tar med fler frågor än vad det finns tid till för att hinna med att svara påalla. Detta var dessutom en tenta i statistik med mycket att räkna och förklara. Drygt 60 frågor på 80 minuter. I think this was ridiculous var det enda jag fick fram efter tentan och det sa jag rakt ut till läraren också. Orkade inte bry mig om att man absolut inte kritiserar lärare i det här landet. Han är dessutom kines så han är väl ännu mindre van vid att någon ifrågasätter det som läraren gör eller säger. Tydligen tog han åt sig för 10 minuter efteråt fick jag mail där han bad om ursäkt för tentan och ska ge alla 10 bonuspoäng på resultatet. Något otippad respons men glad att han lyssnade.
 
'
Bild från quaden i somras, just nu är det något mindre grönt och lite mer gjyttjefält
 
Vi försökte att inte tänka mer på det och satte oss istället vid quaden och njöt av solen med varsin smoothie i handen. Var så varmt att vi utan problem kunde sitta i t-shirt och gotta oss (Wille skrev i och för sig klart en läxa, men jag satt mest och njöt). Sprang på Linnéa som skulle möta upp amerikanska Cristina för lite mat. Wille hade redan haft kontakt med Martin om att det är tisdag och tisdag innebär halva priset för alla hamburgare på Joe´s. En timme senare satt vi ett gäng på 10 pers på Joe´s och njöt av burgare som både är billiga och goda!
 
Livet är rätt gott ibland!
 
 
Hamburgare på Joe´s
 
 
 

ÄNTLIGEN SOL!

Gjort ett litet glädjeskutt!
 
Solen skiner och termometern visar på drygt +10 grader, helt underbart! Det är måndag och de kommande tio dagarna väntar två tentor, två inlämningsuppgifter, en presentation och på det de vanliga läxorna. Har precis träffat Cattis och tagit härlig vårpromenad och kaffe i solen, nu är jag redo för statistikplugg inne på bibblan igen. Nu ger vi järnet de här kommande tio dagarna för sedan kommer äntligen våra mammor hit!
 
 
 
 
 
 

Julafton var inga problem medan Fettisdagen blev lite tung

302 dagar.
 
När vi kommer tillbaka till Sverige kommer vi har varit borta i 302 dagar. Idag är det 202 dagar sedan vi satte oss på planet och flög till Chicago. Det betyder ju då såklart att idag är det 100 dagar kvar tills vi kommer hem!!
 
12 juni kommer vi hem. Hem till Sverige, hem till familjen, hem till alla kompisar och hem till falukorv och riktig filmjölk! Oavsett hur häftigt det är att vara här, oavsett hur mycket konstiga, roliga eller lärorika saker vi får vara med om här så kan jag inte neka till att jag faktiskt saknar Sverige. Saknar hemma. Efter att sedan studenten inte ha bott på samma ställe i mer än 10 månader så längtar jag lite efter att landa lite på en plats. 
 
 
Förövrigt så är det fortfarande kallt här. Igår låg det på stabila -15 medan det idag kröp upp till 0 gradigt innan det snabbt vände ner till -10 igen så fort det blev mörkt. Kyla är ju i och för sig inget som jag brukar tycka illa om, men i vanliga fall så bor man i ett hus som är isolerat och inte har en rejäl springa under ytterdörren som resulterar i att det är runt 15 grader varje morgon när vi kommer ut i köket. Friskt! Stackarna är ju inte riktigt vana vid den här kylan så det är väl inte så konstigt att hus och annat inte är gjort för det här vädret. Dock är ju studenter totalt sinnesförvirrade och knallar omkring i shorts och collegetröjor när det är såhär kallt. Här om dagen var skolan tvungen att lägga ut bilder och texter om hur man ska klä sig eftersom många studenter drabbats av frostskador.
 
Skolan får rycka in och lära vilsna 18-åringar och kineser hur man klär sig-
"Jeans are not waterproof" 
 
 
Ikväll är Wille iväg och träffar lite kompisar. I brist på semla såhär på Fettisdagen så har jag gjort egen müsli smaksatt med honung, kanel och svensk kardemumma!! Nästan så jag längtar till att kliva upp imorgon bara för att få äta frukost!
 
Så glöm inte, om 100 dagar ser vi fram emot röda mattan, symfoniorkester, kanske lite fyrverkerier och en massa kramar!
 

RSS 2.0