Efter ett år av förnekelse

Kanske tid att sluta leva i förnekelse. När jag på föreläsningarna måste bita mig i kinden och verkligen koncentrera mig på att hålla ögonen öppna trots att jag bara vill blunda och att jag somnar så fort jag läst en sida så inser jag att det kanske är dags. Därför har jag nu ringt och beställt tid hos optikern på måndag. Har en känsla av att jag kommer se ut ännu mer som mamma och pappa om jag får på mig ett par brillor, vilket i och för sig inte är så illa men ändå! Borde börja pensionspara när jag ändå är i farten..
 
 
 
 
 

Två månader i USA

Idag är det nio veckor sedan vi kom hit till USA!


Hittat min lilla pluggoas
 
Påväg hem från bibblan
 
Vi har alltså varit borta från våra underbara familjer och härliga vänner i precis två månader. Det går bra, bättre än jag förväntat mig även om vissa dagar är jobbigare än andra så har inte den där akuta hemlängtan kickat in än (ta i trä) men jag har en känsla att så fort det närmar sig advent så kommer jag sitta och snyfta efter glögg, pepparkakor, skvaller om Idol och Sveriges mästerkock. Det jag nästan saknar mest är att bara kunna plocka upp telefonen och kunna ringa lite spontant hem eller till någon kompis.  

Vaknade med lite hemlängtan en dag så försökte fixa lite svensk frukost
 
Wille presterar i köket
 
På dörren ut ur parkeringshuset, gamla Bettan får man lämna i bilen när man ska göra stan och shoppa, annars är det okej att bära runt på vapen lite varstans.
 
Praise the Lord för home delivery när man går all in för en riktig slapparlördag!
 
Hemmafest med de andra skolorna på regattan förra helgen
 
Amerikanska Elin bjöd med mig när hennes Sorority hade Barn Dance utanför stan. Lada med hö, stor brasa ute på backen, rutiga flanellskjortor och brutala drinkar för 3,50 dollar för alla underåriga 18-åringar.
 
Jag fick dessutom åka hölass!!
 
 '
Tror att logdans kan bli min  nya grej
 
 
Jag och mina pig tails på väg hem, 22.30 var logdansen över och bussarna kom och körde tillbaka oss till stan
 
Vi har varit lite klena med uppdateringar här på bloggen, men det kanske ni ska vara glada för trots allt, det betyder ju att vi har fullt upp med annat som händer utanför webben. Vi har precis avslutat midterm perioden och skrivit alla våra tentor för den här perioden vilket känns riktigt bra! Det har varit lite klurigt att plugga när man läser flera kurser parallellt jämfört med hur det är i Uppsala. Fast vi har inte bara pluggat, vi har hängt ute och käkat hamburgare med lite kompisar, Wille blev matchhjälte på fotbollen i början av veckan och jag har både varit på Barn Dance med ett Sorority (en klubb för tjejer, lite som en nation) och representerat skolan i regattan som vi hostade förra helgen. Jag och Cattis gjorde succé men på grund av några smärre regelmissar så plockade vi tyvärr inte hem så många poäng till skolan.. Men vi kapsejsade i alla fall inte den här gången!
 
Engelska Kathie och Cattis riggar båtarna
 
 
Det bästa med regattan var det totala överflödet av beagles, dounots, hamburgare, korvar, potatissallad, kakor, tårtor och snacks. Jag var mer än nöjd över att ha byxor med resår i midjan den dagen!
 
Imorgon kommer dagen som vi alla väntat på, the one and only Tomas, kommer på besök från soliga Florida. Här har det hunnit slå om till höst och varierar mellan 12-18 grader på dagarna vilket jag faktiskt tycker är ganska skönt. Imorgonkväll har vi bjudit över lite kompisar hem till oss, blir väl en sväng ner på Green Street efteråt och spana läget. Jag är ganska trött efter en pubrunda med seglaklubben igår. På lördag är det football game, min första, är sjukt taggad men den börjar kl.19 så det blir att bylta på sig med varma kläder!
 

Coolaste DJs ever!
Under gårdagens pubrunda med seglaklubben körde vi karaoke och dessa herrer stod för musiken.

Hoppas allt är bra med er där hemma, även om jag inte haft någon akut hemlängtan så saknar jag er och
svenskt godis!  
 
Söndagspromenad med världens bästa Wille
 
 

Söndagskväll med psykologiboken och hemnet

Det där med att ha söndagsångest har jag aldrig riktigt förstått mig på, jag tycker om söndagskvällar, som den här söndagskvällen. Har haften riktigt skönhelg med tjejmiddag i torsdags, födelsedagsfest för Becky (en av de amerikanska tjejerna) i fredags och igår hade vi en riktig slappisdag i sängen med home delivery pizza och Walking Dead på Netflix. Sjukt nice med att få maten lämnad av dörren, speciellt med tanke på att första höstovädret drog in igår med några brutala regnskurar och en hel del åska. Även om det inte är lika kallt som ni har det där hemma så märks det att hösten är på gång här också. Idag när jag var ute och joggade var det både långbyxor och långarmat som gällde! Fast jag måste erkänna att både jag och Wille har vissa dagar längtat lite efter hösten eftersom det har varit så himla fuktigt och kvavt här!
 
Jag och Cattis, redo att visa vad Illinois går för!!
 
En annan grej är att jag är lite nervös inför nästa helg, då ska vår skola hålla i en regatta. Det är 8 - 10 universitet runt omkring i Illinois och grannstaterna som har en gemensam tävling varje år med regattor på helgerna. För en vecka sedan åkte jag och Cattis till Iowa för att representera University of Illinois tillsammans med tre killar från klubben. Det blev en av de märkligaste resorna i mitt liv. En av killarna var från Kina och är inne på sitt femte år på universitetet men läser fortfarande kurser på nivån för dem som läser andra året. Hans namn var så svårt att uttala så vi kallade honom Alfred istället. Alfred hade extremt lång naglar och ett skägg som ingen brytt sig om att sköta. Alfred hade dessutom en tendens att skratta vid mycket olämpliga tillfällen och försvann så fort vi vände ryggen åt honom. Han hotade med att kastera en av de andra killarna från klubben när han skrattade lite åt Alfred. Jag och Cattis tyckte lite synd om Alfred som vi misstänker har någon typ av handikapp. Ja, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den där helgen men jag kan sammanfatta det med att jag och Cattis kapsejsade på andra varvet på första racet och sedan blev det storm så ur seglingsynpunkt blev det inte något toprace för oss. Men vi var glada och vinkade till alla andra båtarna medan vi guppade omkring i vattnet bredvid vår upp-och-vända båt. Ingen annan tyckte att det var kul utan var superseriösa med resten av racet. Vår chaufför var dessutom någon typ av Cocodile Dundee med pilbåge och macheter i bilen så vi fick milt uttryckt ett smakprov på den amerikanska vapenkulturen.. Hur som helst, de två svenska blondinerna kommer göra ett nytt försök att göra succe ute på sjön nästa helg!
 

Lugnet före stormen kl.8 på morgonen
 
 
Nu ska jag försöka beta av ytterligare några sidor i min bok om social psykologi och sedan drägla över lite hus på hemnet innan det blir dags att sova. Hoppas ni får en bra start på veckan imorgon! Pussar & kramar!
 
 
 

Tiden går fort!

Hej!
 
Det är helt otroligt hur snabbt tiden går. Vi har redan haft vår första tenta och kommande två veckor har vi ytterligare tre så kallade midterms (tentor i mitten av terminen). Vi har med andra ord snart gått igenom en fjärdedel av årets totala plugg.
 
Jag funderade på vad jag skulle blogga om idag och tänkte först att det inte hänt så mycket sen sist. Men vi har ju bokat en Mexikoresa över nyår och dessutom en resa till Orlando över Thanksgiving. Den 30/12 flyger vi till Cancun där vi via buss tar oss vidare till Playa del Carmen. Hotellet ser riktigt nice ut, stranden har fått väldigt bra betyg från tidigare gäster och det finns ett brett utbud av olika restauranger som ingår i vår all-inclusive. På tal om mat så behöver inte faster Mona eller någon oroa sig över våra matvanor. Vi lagar 9 av 10 måltider hemma och när vi väl äter ute så försöker hålla det nyttigt. Exempelvis har vi fortfarande inte ätit någon pizza i USA och bara två hamburgare var. Ganska duktigt vill jag påstå med tanke på det extrema utbudet!
 
Självklart måste jag skriva om resan till Orlando också. Denna bokades igår kväll när vi hade Cattis och Clement hemma hos oss. Clements släkt köpte för några år sedan ett hus c:a 20 minuter från downtown Orlando. Han hade pratat med sina föräldrar och tydligen kunde vi hyra huset i princip gratis under Thanksgiving-veckan. Även om flygbiljetterna var betydligt dyrare än i vanliga fall så hittade vi till slut ett bra alternativ där vi kom hyfsat billigt undan. Tydligen ligger huset i någon form av golfkomplex så vi kan spela golf och hyra såna där små golfbilar väldigt billigt. Ska bli kul att prova, jag har ju aldrig spelat förut.
 
 
 
Husets framsida.
 
 
Efter en termin med mycket plugg kan jag tänka mig att ligga i den privata poolen och dricka en bira eller fyra.
 
 
Tanken från början var att jag under Thanksgiving skulle åka och hälsa på min kompis Tomas som gör en utbytestermin i Florida. Nu möter han upp oss i Orlando istället och bor några dagar i huset. Ska bli riktigt kul att se den lilla mannen. 
 
Jag måste fortsätta att plugga strax men tänkte skryta lite mer först. På den första tentan fick jag det högsta möjliga betyget, A+. Kan erkänna att jag hade pluggat ett antal fler timmar än Filippa som har slitit hårt med sin psykologikurs. Trots detta var hon bara någon poäng bakom mig och fick ett A. Båda var innan tentan väldigt osäkra på svårighetsgraden så det var kul att se att man genom hårt arbete kan få bra resultat trots språksvårigheterna. 
 
Till min bror som undrade ifall vi kunde filma runt campuset lite så kan jag säga att jag har funderat på detta. Ska försöka göra det så snart som möjligt så kan jag slänga upp det på youtube sen.
 
Avslutningsvis lyckades jag bränna halva mitt ansikte ganska svårt förra helgen. Det kändes inte som att solen var så stark men att ha den rakt från sidan i fyra timmar under en amerikansk fotbollsmatch satte sina spår. Tur att jag hade solglasögonen på mig i alla fall, såg ju inte alls ut som en idiot när halva ansiktet var knallrött förutom runt ögat och ett streck som gick mot örat..
 
Ha det så bra allihopa! Kramar

RSS 2.0