Pictures!

Både jag och Wille har haft som nyårslöfte att ta fler kort. Även om vi försöker så har det inte blivit så jättemycket kort, men här kommer lite bilder från igår och idag.
 
 
Cheeseburger Lovers, yes indeed! Grannen som är ställer upp 24/7
 
 
 
"Pray for success of all students as they begin a new year!"
Praise the Lord!
 
 
På väg mott the Mall för att shoppa täcken, lakan och handdukar. Vi kan konstatera att det är platt, platt, platt här i Illinois. När vi berättade för två killar som vi bad om hjälp efter vägen hem att vi hade gått de dryga 4 kilometrarna till köpcentret (som egentligen till ytan är större än min kära hemort Hovmantorp med flera enorma olika byggnader med gigantiska affärer) trodde de knappt sina öron utan bara stirrade på oss som om vi hade sagt att vi gått från New York. Att gå är uppenbarligen något som amerikanerna inte gärna gör i onödan.
 
 
Första målet McDonalds på amerikansk mark, yummie!
 
 
Efter hamburgare, pizza, burrito och chips så kände vi för en något fräschare frukost och gick bara tvärs över parkeringen utanför huset till ett superfint ställe med hembakade bagels där man själv får välja pålägg och så fixar de mackorna medan man väntar. Riktigt gott men ganska dyrt så det blir nog inte en vana att gå dit jämt.
 
 
Det här är väl vad man skulle kunna kalla vår skolgård. Wille stackarn kände sig krasslig på morgonen men bet ihop för att följa med och träffa en tjej som heter Becky som pluggar här men som var på utbyte i Uppsala i våras. Hon har bil och hade lovat oss vilsna svenskar att få skjuts till the Mall så vi skulle kunna köpa allt som vi behöver. Så vi knallade till det här stället som kallas för the Quad och träffade Becky och en kille som heter August som också är från Uppsala och ska vara här i ett år.
 
 
Utanför dagens butik, Target. Städprylar, toapapper, duschdraperi och sånt där spännande har inhandlats men det känns som att vi börjar komma i ordning i nya lyan och attvi kommer få det riktigt mysigt och bra här tillsammans.
 
 
 
Vi fick skjuts hem och en biltur kring Campus efter det att vi varit och handlat. Senare på dagen var Wille fortfarande hängig så jag smet ut för att hitta närmsta matbutik. Vi har en mack som ligger 5 min promenad från oss som har det mest akuta (det vill säga öl, mjölk och toapapper). Matbutiken ligger cirka 15 promenad bort och det var en schysst butik med överkomliga priser på romen. 1,75 liter för 190 kronor. Vi kommer få ett bra år här.
 
Nu är det dags för mig att stämpla ut, nu är klockan snart 23 här och jag har nickat till tre gånger medan jag skrivit detta inlägg så nu är det dags att sova! Imorgon ska vi försöka skriva in oss på skolan och fixa med lite sådana praktiska grejer. Solen skiner och allt rullar på fint!
 
Tjingeling!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0