Hola Mexico!

Och så åkte vi vidare till Mexiko!
 
 
30 december och vi var framme i Playa del Carmen i nordöstra Mexiko. Bakom oss lämnade vi ett kallt Chicago som skulle bli ännu kallare. Medan vi var borta och hade det bra bland palmerna drog den värsta vinterstormen på flera decenium ner över nordöstra USA med temperaturer ner mot -25, -30 grader, något som jänkarna INTE är vana vid på majsfälten! Ingen fara för oss, även om väderkaoset bidrog till att vi också fick en släng skurar. 
 
Innan vi åkte till Mexiko kan vi väl erkänna att vi båda var lite skeptiska efter att ha sett actionfilmer om kidnappningar och knarkkartteller i Mexiko, vi ville ju inte gärna vi bortförda, rånade och lemlästade. När vi klev av planet gick allt hur smidigt som helst, Wille hade kollat upp hur vi skulle ta oss från flyget i Cancún ner till Playa del Carmen som ligger ungefär en timme söder ut. Jag var rädd att vi skulle få sitta bak på en lastbil med ett gäng höns i burar och en tandlös chaufförer med tequilaflaskan i bröstfickan. Bussen vi hamnade på var dock riktigt bekväm, utrustad med AC, bälte, fällbara stolar och en chaffis med vattenkammat hår. Utöver detta fick vi även ta del av lite inhemsk film som visades, dock utan text men det väckte liv i mina spanskakunskaper från högstadiet! Den tandlöse mannan hittade vi istället bland taxibilarna i Playa del Carmen. Inspirarade efter lite spansk film gled jag fram och började förhandla om taxipris till hotellet. Tror jag skulle behövt damma av parlören för det leendet vi fick efter att betalt taxichauffören var det mest nöjda leendet jag sett i hela mitt liv med mungiporna uppe vid öronen!
 
Rummet
 
Som sagt, fri tillgång och påfyllning varannan dag
 
 
 
Utsikt från balkongen, bakom palmerna fanns en bar, stor pool med solstolar och hängmattor
 
Del av frukostbuffén med lite fina dekorationer
 
Vi skulle kunna skriva massor om hotellet, men jag kan försöka sammanfatta det med att vi är fantastiskt nöjda! Det fanns vakter som höll koll vid ingången till hotellet så redan där började jag slappna av. Hela området kändes tryggt, all personal från de som stod i receptionen, till städerskorna, poolpersonal, servitörer, alla var oerhört trevliga och glada, och det kändes faktiskt äkta! Hotellet hade varit hela stängt från april till september för renovering så allt var sprillans nytt och fräscht. Vi fick rum högst upp med en stor egen balkong, fri tillgång till minibaren och utsikt över relaxpoolen som spelade lugn loungemusik under dagarna. Vart man än gick och i princip vilken tid det är var på dygnet så såg man hela tiden personal som torkade bänkar, städade, fixade rabatter och höll ordning. Stranden var superfin och ren, och bäst av allt- inga försäljare eller hemlösa hundar! Då och då kom två fyrhjulingar med varsin polis på och spande vilket också bidrog till att det kändes som det var ordning och reda. Det bästa med hotellet var helt klart maten! Det var all inclusive på hotellet och det har man ju mest hört negativa tongångar kring så jag hade väl inte så jättehöga förväntningar på maten, även om många skrivit att de hade bra mat och det var en av anledningarna till att vi valt just det här hotellet. Men efter 10 dagar så fanns det fortfarande saker som jag inte hade smakat på! Det fanns enorma buffér både till frukost, lunch och middag. Förutom buffén fanns det en till lunchrestaurang och fyra middagrestauranger. Det kändes lite lustigt att i början bara beställa mat och drinkar och sedan knalla därifrån utan att betala, men nu är jag rädd att jag kommer glömma betala nästa gång jag går till pubben nere på Campus..
 
 

Kommentarer
Postat av: Anneli Richert

OJ OJ OJ...finska färger på hotellrummet..hmmm..och drickan var väl också åt det finska hållet..inga viner utan starkt ska det vara ;)
Ni verkar ha haft det riktigt bra och det måste ha varit underbart bara byta vardagen och göra/se något helt annat! Kul !
Puss på er och glöm inte betala när ni ska äta ute eller ni kanske tog några doggybags med så behöver inte äta ute på ett tag ;) KRAM <3

2014-01-14 @ 18:28:52
Postat av: Mona Richert

Hej på er och god fortsättning på ert studieår!
Ja ni verkar ha genomfört det ni tänkt er och allt har gått bra. Ni har verkligen med er mycket i ryggsäcken den dan det bär sv hem till Svedala. Men först börjar termin två, lycka till med den också! Här hemma börjar isarna lägga sig men ovanpå den ligger det snö just nu. Skönt tycker jag är det vinter ska det vara vitt! Idag kommer Magnus o barnen över på Tacos :) mamma Terese är på Kanarieöarna med mor o far 75 år. Just nu SM vecka från Umeå på TV. Sköt om er och ha det så jättebra. Kramis

2014-01-19 @ 12:34:43
URL: http://oneyearoverthere.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0